Reizigersadvisering

Reizigersadvisering

Reizigersadvies

Als u van plan bent om buiten West-Europa te reizen, is het raadzaam om 4-6 weken voordat u vertrekt een vragenlist bij uw apotheek in te vullen. De apothekersassistente geeft u daarna in een persoonlijk gesprek een advies en stuurt dit door aan uw huisarts. De huisarts controleert dit advies en schrijft zo nodig medicatie en/of vaccinaties voor.  U kunt enkele dagen na het gesprek met de praktijk bellen om te informeren wanneer de benodigde recepten opgehaald kunnen worden. Wanneer vaccinaties nodig zijn kunt u meteen een afspraak maken bij de assistente. De recepten haalt u op bij uw eigen apotheek.

Er zijn kosten verbonden aan het maken van de recepten en het geven van de vaccinaties. Deze kunt u contant betalen als u de recepten op komt halen bij de assistente. U kunt deze kosten mogelijk declareren bij uw ziektekostenverzekeraar, informeer hiervoor bij uw verzekeraar.

Indien u naar het buitenland gaat en sterke pijnstillers, kalmeringstabletten of medicijnen ivm psychologische problematiek gebruikt kunt u  de site hetcak.nl raadplegen. Hier staat per land vermeld  voor welke medicijn u een verklaring nodig heeft. Deze verklaring kunt u vanaf dezelfde site downloaden, invullen en laten ondertekenen door uw huisarts.