Hart & vaatziekten

Hart & vaatziekten

Er zijn verschillende soorten vetten. Verzadigd vet is minder goed dan onverzadigd vet. Door verzadigd vet te vervangen door onverzadigd vet, neemt de kans op hart- en vaatziekten af.

Vetten in voedingsmiddelen 
Bij uw keuze voor producten is het vooral belangrijk om te letten op het soort vet. Tegenwoordig staat de hoeveelheid verzadigde vetten op elke verpakking. Vaak wordt ook de hoeveelheid onverzadigde vetten vermeld.

Onverzadigd vet

  • Dieetmargarine
  • Halvarine (Light)
  • Vloeibare margarine
  • Vloeibare bak- en braadproducten
  • Alle soorten olie
  • Gele en witte sauzen op basis van olie (bijvoorbeeld fritessaus en halvanaise)
  • Vette vis
  • Noten

Verzadigd vet

  • Roomboter
  • Margarine in een pakje/wikkel
  • Kokosvet
  • Volvette kaas
  • Volle melkproducten
  • Vet vlees
  • Vette vleeswaren en worst
  • Koekjes en koeken
  • Gebak
  • Snacks